Att titta på filmer och kvalitativa tv-serier är ett stort intresse över hela världen. I dagens globala värld kan vi också få tillgång till allt från svensk humor, amerikansk action, indiefilmer från Ghana, till dansande Bollywoodfilmer från Indien. Det finns underhållning för alla – oavsett tycke och smak. Problemet är nästan att sovra bland allt det goda. Hur ska man hitta just den filmen som kommer ge en nya insikter, som man kommer blogga om i tre veckors tid och nästan vilja se en gång till på bio? Och sedan garanterat köpa eller streama så fort den kommit ut på köpmarknaden. Eller så vill man hitta en film att ge bort i julklapp eller bjuda någon speciell på bio.

Nyhetsbrev

Det bästa sättet att hålla sig ajour med vad som händer inom filmens världs är genom nyhetsbrev. Självklart börjar vi alltid med att söka på nätet och när vi söker på filmer så kommer vi att få hur mycket material som helst. Det är bara att börja läsa, och läsa, och läsa… Att hitta guldkornen från filmens världs är bokstavligt talat ett heltidsjobb. Ska vi gå på bio kan vi utgå från vad som visas på just vår biograf, men den mesta film som vi konsumenter ser tittar vi på hemifrån. Att då få hjälp av någon som faktiskt har som heltidsjobb att hitta guldkornen är då ett mycket enkelt sätt – särskilt som nyhetsbrev är både välskrivna, genomtänkta och gratis!

Egen filmexpert

Ett nyhetsbrev är som att ha en egen filmexpert. Ibland kan det också vara så att det är just du som är filmexperten, som har koll på allt inom filmens världs och undrar hur du bäst ska dela med dig av kunskapen, utan att den drunknar i hela nätet. Det bästa är då att du skapar en hemsida, en blogg, använder en bra nyhetsbrevtjänst som paloma.se, och sedan delar med dig av din kunskap. Det kommer att vara till hjälp för många filmintresserade svenskar, ja, kanske filmintresserade vänner världen över.

Olika slags nyhetsbrev inom filmens värld

Det finns många olika slags nyhetsbrev, beroende på tycke och smak. Om man är intresserad av vilka filmer som går på bio kan SF:s nyhetsbrev vara mycket intressant. För att fördjupa sig inom svensk film bör man också ha Svenska Filminstitutets nyhetsbrev, då får man också reda på när filmer digitaliseras, när nya filmer distribueras och vilka spännande evenemang som finns inom den svenska filmvärlden.

Vi lever i en global värld och de flesta ser filmer från hela jorden, särskilt Amerika och Europa. Om man är intresserad av de nya amerikanska filmerna är Movie Magazines nyhetsbrev ett måste! Att veta vilka filmer som är på gång, vad som händer inom branschen och när de kommer till Sverige, gör att man kan boka plats i god tid till premiärer.

Om man är mer intresserad av indiefilmer kan Filmmaker Magazines nyhetsbrev vara av större intresse. Är man intresserade av de mindre filmerna, de riktiga pärlorna inom filmbranschen, är nyhetsbrev ett måste.